Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - دشمن بعثي از همان نخستين ساعات تجاوز به حريم جمهوري اسلامي ايران مناطق مسکوني و مراکز غيرنظامي را هدف قرار داد تا بتواند از اين طريق دولت ايران را مجبور به پذيرش خواسته‌هاي خود کند. به گزارش خبرنگار فرهنگي باشگاه خبرنگاران پويا، 31 شهريور ماه سال 96 در واقع سي و هفتمين سالگرد آغاز تجاوز صدام عليه ايران در سال 59 است که در واقع شروع يک جنايت تاريخي توسط ملت‌هاي مختلف عليه ايران بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جنگ تحميلي عراق عليه ايران 2887 روز به طول انجاميد که طي آن هزار روز نبرد فعال صورت گرفت که 793 روز حمله از سوي رزمندگان اسلام و 207 روز از سوي ارتش متجاوز بعثي در طول جنگ شمار 381 هزار و 68 نفر از نيروهاي دشمن کشته و يا زخمي شدند و 72 هزار نفر به اسارت نيروهاي اسلام درآمدند. دشمن بعثي از همان نخستين ساعات تجاوز به حريم جمهوري اسلامي ايران مناطق مسکوني و مراکز غيرنظامي را هدف قرار داد تا بتواند از اين طريق دولت ايران را مجبور به پذيرش خواسته‌هاي خود کند. اين تجاوز و جنگ تحميلي هشت سال به طول انجاميد و به خاطر حماسه‌هاي فراواني که در طول اين سال‌ها خلق شد به هشت سال دوران دفاع مقدس مشهور شد.
دولت‌ عراق‌ در 26 شهريور 1359 با ارائه يادداشتي‌ رسمي‌ به‌ سفارت‌ جمهوري‌ اسلامي‌ ايران‌ در بغداد، اعلام‌ کرد که‌ اعلاميه‌ الجزاير و عهدنامه‌هاي‌ مربوط‌ به‌ مرز مشترک‌ و حسن‌ همجواري‌ و سه پروتکل‌ و پيوست‌هاي‌ آن‌ و ديگر موافقت‌نامه‌ها و يادداشت‌هاي‌ انضمامي‌ به‌ اين‌ عهدنامه‌ را يکجا و يک‌ جانبه‌ فسخ‌ کرده‌ است‌. همزمان‌ با ارسال‌ اين‌ يادداشت‌، صدام‌حسين‌ در نطقي‌ در مجلس‌ ملي‌ عراق‌، متن‌ قرارداد الجزاير را پاره‌ کرد و الغاي‌ اين‌ قرارداد را تصميم‌ شوراي‌ فرماندهي‌ انقلاب‌ عراق‌ اعلام‌ نمود. اقدام‌ صدام‌ حسين‌ و اظهار دولت‌ عراق‌، وجاهت‌ حقوقي‌ نداشت.

در ساعت 14:15 دقيقه دوشنبه 31 شهريور ماه 1359، با هدف براندازي جمهوري اسلامي ايران، حمله همه جانبه‌اي را به ايران اسلامي آغاز کرد. براي اولين بار اخبار ساعت 2بعدازظهر روز 31 شهريور، خبر بمباران فرودگاه مهرآباد را مخابره کرد. با شنيده شدن صداي انفجار مهرآباد در غرب تهران، مردم اين منطقه براي اطلاع از چگونگي واقعه به خيابان‌ها ريختند و با مشاهده بمباران قسمتي از فرودگاه به منظور کمک به سمت آن هجوم آوردند که مامورين انتظامي در حوالي فرودگاه ضمن جلوگيري از حرکت آن‌ها از مردم خواستند که حوالي فرودگاه را ترک کنند و در صورت نياز به کمک مردم، مقامات مربوطه اطلاعيه صادر خواهند کرد.
اقدامات يک ساله صدام قبل از بمباران فرودگاه، يک اعلان جنگ بود
روزنامه کيهان فرداي آن روز درباره تعداد مجروحين و مصدومين حمله عراق به تهران نوشت: «تا ساعت يک بامداد امروز تعداد مجروحين حادثه فرودگاه 38 نفر اعلام شد که 150نفر به بيمارستان امام خميني، 8 نفر به بيمارستان شريعتي، 3 نفر به بيمارستان صنايع هواپيمايي، 8 نفر به بيمارستان ميمنت و سه نفر به درمانگاه بيمه‌هاي اجتماعي منتقل شده‌اند. از اين تعداد گروهي که جراحاتشان سطحي بود مداوا و از بيمارستان مرخص و برخي ديگر بستري شده‌اند.»
عراق ظرف چند ساعت 19 منطقه مهم، ازجمله فرودگاه‌هاي کشور را مورد هدف قرار داد و اين بمباران آغاز يک جنگ هشت ساله عليه ايران بود که اگرچه صدام شروع کننده آن بود اما دولت‌هاي بسياري در دنيا در اين جنايات بزرگ صدام سهيم شدند. صدام که اساساً با نيت مبارزه با جمهوري اسلامي ايران در 25 تير 1358 با کودتا در عراق به قدرت رسيده بود، از ابتدا از تمامي راه‌هاي ممکن براي به زانو درآوردن انقلاب اسلامي بهره گرفت. هجوم نظاميان عراق به ايران در 31 شهريور 1359 ، تعجب هيچ يک از محافل سياسى مطلع جهان را به دنبال نداشت چرا که از تمامى اقدامات يکساله صدام، بوى جنگ به مشام مى‌رسيد.

دولتمردان عراقى از همان ابتداى تجاوزشان تمامى توان سياسى، نظامى و تبليغى خود را براى به زانو درآوردن انقلاب اسلامى ايران به کار بستند. در جبهه سياسى هيأت‌هاى بسيارى را روانه کشورهاى اروپايى، آفريقايى و آسيايى کردند و در اين مأموريت‌ها تلاش داشتند تا اهداف و مقاصد خود در تحميل جنگ به جمهورى اسلامى ايران را، نزد جهانيان توجيه کنند.
هدف بمباران ‌هاي صدام در روز نخست جنگ
تنها فرودگاه مهرآباد تهران نبود که از سوي جنگنده‌هاي عراقي مورد حمله قرار گرفت.
اهواز: در ساعت 45/13 ميگ‌هاي عراقي باند فرودگاه، سيلو، ماکرويو و ... را بمباران کردند.
کرمانشاه: در ساعت 50/13 فرودگاه و حوالي آن بمباران شد.
بوشهر: در ساعت 55/13 ميگ هاي عراقي فرودگاه بوشهر را مورد حمله قرار دادند.
دزفول: در ساعت 14 باند پايگاه چهارم شکاري بمباران شد.
تهران: در ساعت 20/14 چهار فروند ميگ عراقي به فرودگاه مهر آباد و پايگاه يک شکاري حمله کردند که باند پايگاه و شش هواپيماي نظامي مورد اصابت بمب قرار گرفت.
سنندج:در ساعت 30/14 فرودگاه، سپاه و چند نقطه از شهر بمباران شد.
همدان: هواپيماهاي عراقي، پايگاه هوايي نوژه را بمباران کردند که به قسمتي از باند و انبار خساراتي وارد شد.
تبريز: پايگاه شکاري، پالايشگاه و نيروگاه برق تبريز بمباران شد.
اصفهان: کوه‌هاي اطراف ذوب آهن اصفهان توسط هواپيماهاي عراقي بمباران شد.

پاسخ نيروي هوايي ايران به حملات هوايي عراق
آيت‌الله خامنه‌اي(مدظله العالي) به عنوان نماينده امام خميني(ره) در شوراي عالي دفاع، در پيام راديويي اعلام کردند: «دولت دست نشانده و مزدور عراق تجاوز هوايي را به حريم جمهوري اسلامي ايران آغازکرد و به چند پايگاه هوايي حمله نمودهاست. ما تاکنون نخواسته بوديم حمله کنيم اما ارتش جمهوري اسلامي تجاوز اين بعثيهاي دست نشانده را تحمل نمي کند و درس تلخي به صدام خواهد داد.»
در پي حمله هوايي دشمن در 31 شهريور، نيروي هوايي ايران بزرگ ترين عمليات هوايي خود را عليه عراق انجام داد. آيت الله خامنه اي، نماينده امام در شوراي عالي دفاع، صبح اين روز ضمن گزارشي به مجلس اظهار داشت نيروهاي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران از صبح حدود پانزده مرکز مهم نظامي عراق، از جمله جنوب بغداد و شهر موصل را هدف قرار داد.
در اين عمليات 140 هواپيما مأموريت داشتند که تقريباً همگي به سلامت بر گشته اند و از چند فروند اطلاعي در دست نيست. از بعد از ظهر 31 شهريور که حملات هوايي عراق شروع شد تا نيمه شب 10 ميگ عراقي سرنگون شد و يک فانتوم از ايران آسيب ديد و برنگشت. يکي، دو ساعت بعد از حمله عراقي ها، حملات هوايي ايران شروع شد. در دومين روز حمله، دشمن پيشروي در خاک ايران را آغاز کرد. لشگر 92 زرهي اهواز گزارش داد: حدود 200 تانک عراقي از شلمچه عبور کرد و به 6 کيلومتري خرمشهر رسيد. شهر زير آتش شديد قراردارد، به طوري که حدود 100 نفر شهيد و مجروح شده اند.

نخستين پيام امام خميني(ره) به مناسبت آغاز جنگ تحميلي صدام
بسم اللَّه الرحمن الرحيم
بعض نکات بايد گفته بشود: يکى اينکه گمان نکند ملت ما که دولت ايران و ارتش ايران عاجز از اين است که جواب به اين‌ها بدهد. هر وقتى که مقتضى بشود من پيامى به ملت خواهم داد و به صدام حسين و امثال او خواهم ثابت کرد که اينها، اين اذناب امريکا قابل ذکر نيستند و ما هميشه بنا داريم که در اين برخوردها، طورى برخورد بشود که جواب برخورد آنها داده بشود که به ملت عراق- خداى نخواسته- صدمه اى وارد نشود. لکن ما عازم بر اين هستيم، مصمّم بر اين هستيم که اگر عراق حدّ خودش را نداند و تجاوز را تکرار بکند، ما دستور بدهيم و ملت ما بسيج بشوند و آن وقت براى ملت عراق معلوم باشد که ما با آنها هيچ کار نداريم، بلکه اين صدام حسين است که به واسطه تحريک امريکا به ما تجاوز کرده است و ما اگر جوابى به او بدهيم، هر گز به ملت عراق، که برادر ما هستند، مربوط نيست.
امروز من صداى منحوس اين آدم را شنيدم؛ يعنى، بيانيه اش را شنيدم. ايشان معلوم مى‌شود که تازه مسلمان شده است! براى اينکه به حضرت امير، على بن ابى طالب و امام حسين- سلام اللَّه عليهما- و اينها تشبث کرده و مردم را مى‌خواهد گول بزند. ايشان نمى‌داند که مردم عراق ايشان را مى شناسند و از اوّلى که اين حکومت اشتراکى روى کار آمد و مرحوم آقاى حکيم تحريم کرد و آنها را تکفير کرد، مردم عراق اينها را شناخته‌اند و بعد هم از اعمالى که انجام داده اند، اينها شناسايى شده اند. اين‌ها علماى بزرگ عراق را اعدام کردند. اينکه الآن به شَعْب عراق متوسل مى شود، اينها شعب عراق را سرکوب کرده‌اند. اين صدام حسين، من از اول وقتى که روى کار آمد تنبّه دادم که اين ديوانه است، اين عقلش درست کار نمى کند، و لهذا، با ديوانگى دارد عمل مى کند و خودش را به هلاکت مى‌رساند.
من يک صحبت دارم براى ملت ايران و براى ملت عراق و ارتش عراق هم يک صحبت. براى ملت ايران اين صحبت را دارم که گمان نکند ملت ايران که ارتش ايران نمى تواند جلوى اين‌ها را بگيرد. خير، ارتش ايران و قواى مسلّح ما، پاسدارهاى عزيز ما قادر بر اين معنا هستند، لکن تا مسأله جدّى نشود، آن‌ها جدّاً عمل نمى‌کنند. آن روزى که مسأله جدّى شد، تمام اينها به طور جِدّ، امر مى‌کنم که عمل بکنند و عراق را سر جاى خودشان بنشانند.

ملت ايران نبايد خيال بکنند که جنگى شروع شده است و حالا فرض کنيد که دست و پاى خودمان را گم کنيم. نه، اين حرفها نيست. يک چيزى آوردند و يک بمبى اينجا انداختند و فرار کردند، رفتند. الآن هم دولت ايران جواب آنها را مشغولند که جواب آنها را بدهند و مى‌دهند جواب آنها را. قواى بحريه شان بکلى از بين رفته است و قواى بريّه شان هم از بين خواهد رفت. شما خيال نکنيد که يک چيزى است. اين جنگ‌هاى متعددى که واقع شده است يک مقدارش هم نصيب ايران شده است که من هر دو جنگ را يادم هست. هيچ، ابداً مسئله اى نيست. شايعات يا چيزهايى را اگر دشمن‌هاى ما، اين احزاب مختلفه اى که الآن در ايران هستند، اين گروهها و گروهکهايى که در ايران هستند، حالا اگر فرصت مى‌خواهند به دست بياورند و شايعه سازى کنند و هى تلفن کنند به اين طرف و آن طرف که چه شده است، چه شده، کودتا شده- نمى دانم- اين حرف‌ها در کار نيست. اين يک دزدى آمده است يک سنگى انداخته و فرار کرده، رفته است سر جايش. ديگر قدرت اينکه تکرار بکند ان شاء اللَّه ندارد. من به ملت ايران سفارش مى‌کنم که چند جهت را ملاحظه کنند: يک جهت اينکه خونسردى خودشان را حفظ کنند و ابداً توجه به اين معنا که يک قضيه‌اى واقع شده است و واقعاً واقع نشده قضيه‌اى. توجه نکنند به اين معنا. يک وقت اغتشاشى از اين راه بار نيايد.
يک جهت هم اينکه ممکن است که اين اشخاصى که با اسلام مخالفند و با جمهورى اسلامى از اول مخالف بودند، حالا شايع کنند که خود لشکر ايران و ارتش ايران و ژاندارمرى ايران دارند خرابکارى مى کنند تا شما را وادار کنند که با آنها مقابله کنيد. خير، اين طور نيست. ارتش ايران و ژاندارمرى ايران وفادارند به ما و مشغولند آنها به کوبيدن عراق. شما گمان نکنيد که يک وقت بيايند به شما بگويند که تحريک کنند شماها را به اينکه برويد سراغ- مثلًا- پادگان‌ها. يک همچو کارى جايز نيست و از معاصى بزرگ اسلام است و مخالف رضاى خداست و ابداً به اينها اعتنا نکنيد و اگر از اين افراد کسى پيدا شد که يک همچو تحريکى کرد، بگيريد او را تحويل بدهيد به کميته‌هايى که هستند، به آنها تحويلشان بدهيد تا آن‌ها را به جزاى خودشان برسانند. اين حرفى است که ما با ملت ايران داريم که اين‌ها با آرامش، بدون اينکه اصلًا خوفى از چيزى داشته باشند.
خوفى در کار نيست اصلًا، چيزى نيست که خوف داشته باشد. يک حرف با ملت ايران است که هم خونسردى خودشان را حفظ کنند و هم اين شايعه سازها را جلويشان را بگيرند و هيچ اعتنا به شايعه ها نکنند. من خودم تماس دارم و همه مطالب پيش من مى آيد. امروز هم آقاى رئيس جمهور و آقاى نخست وزير آمدند اينجا و گزارش دادند اينجا و من هر روزى که محتاج به اين بشود که بسيجى بکنم، خواهم کرد و ان شاء اللَّه، نيايد آن روز که يک همچو امرى واقع بشود.
و يک حرفى که با ارتش عراق دارم اين است که ارتش عراق با کى جنگ مى خواهد بکند؟ طرفدار کى هست و مخالف کى؟ طرفدار صدام است که اشتراکى است و کافر است؟! بر ضد کى؟ بر ضد اسلام؟! ارتش عراق بايد بداند که اين آدم که حالا آمده است اسم على بن ابى طالب- سلام اللَّه عليه- را مى آورد و اسم حسين بن على- سلام اللَّه عليه- را مى آورد، اين دشمن اينهاست؛ اين شخص با اينها دشمن است، با اسلام اصلًا دشمن است اين. ارتش عراق بايد بداند که اين جنگ، جنگ با اسلام است به هوادارى کفر و يک همچو جنگى بر خلاف رضاى خداست و خداى تبارک و تعالى نخواهد بخشيد بر آن کسانى که قيام کنند بر ضد اسلام به واسطه همراهى با کفر، که هم خود صدام حسين- به حسب حکم شرعى- کافر است و هم اين طرفدار کفّار است، طرفدار کارتر است و به واسطه طرفدارى از کارتر و گرفتن قوا از او، دارد به ايران حمله مى‌کند و کارتر اين نوکرهاى خودش را مثل صدام حسين و مثل سادات و امثال اينها را وادار کرده است که به ايران حمله بکنند يا به ايران صدمه بزنند. ملت عراق و ملت مصر بايد بدانند اين معنا را که اگر- خداى نخواسته- با ايران طرف بشوند و ارتش عراق با ايران طرف بشود، طرف شدن با اسلام است و ضرر زدن به اسلام و ضرر زدن به پيغمبر اسلام است به طرفدارى از کفر، به طرفدارى از صدام، به طرفدارى از کارتر.
ملت عراق بايد بدانند که اين جرثومه فساد همان طورى دارد با شما عمل مى کند که محمد رضا با ايران عمل مى‌کرد. ما محمد رضا را بيرون کرديم و شما هم بايد اين شخص را بيرون بکنيد از عراق. تا قيام نکنيد و تا مقابله نکنيد با اين جرثومه فساد، اين مى خواهد اسلام را از بين ببرد و مى خواهد عربيّت را به خيال خودش- آن هم نه اينکه واقعاً عقيده دارد به او- مى خواهد او را جانشين کند و همچو خيالى هم ندارد. مى‌خواهد امريکا را دستش را باز کند در اين ممالک اسلامى و ما جرممان اين است که با امريکا مخالف هستيم. اين جرمى که پيش صدام حسين بخشودنى نيست اين است که ما بر خلاف امريکا هستيم و لهذا، ما را هر چه مى‌خواهد، مى‌گويد؛ ما را مجوس مى گويد هستيم. ما که داريم در مملکتمان قرآن را ترويج مى کنيم، در مملکتمان احکام اسلام را داريم ترويج مى کنيم و پياده مى کنيم به جاى آن احکامى که در سابق بوده است، اين آقا ما را مجوس مى داند و خودشان که بر ضد اسلام و بر ضد مسلمين هستند، خودشان را طرفدار على بن ابى طالب- سلام اللَّه عليه- و اصحاب رسول اللَّه مى‌دانند. بايد ملت عراق بداند که اين آدم، آدم خطرناکى است براى ملت عراق و خطرش بر ملت عراق زياد است و الّا به ملت ما، او که نمى‌تواند صدمه‌اى بزند. او بر ملت عراق خطرناک است. ملت عراق بايد با تمام قوا، کوشش کنند که اين شخص فاسد را از بين ببرند و اين جمعيتى که بر خلاف اسلام و بر خلاف مصالح اسلام و قرآن دارند عمل مى‌کنند، آن‌ها را از بين ببرند.

و سربازهاى ارتش عراق و صاحب منصب‌هاى ارتش عراق بايد بدانند که جنگ با ايران، جنگ با اسلام است، جنگ با قرآن است، جنگ با رسول اللَّه است و اين از اعظم محرّماتى است که خداى تبارک و تعالى نمى گذرد از او. شما هم همان کار را بکنيد که ارتش ايران نسبت به شاه سابق کردند؛ همان طورى که آنها رها کردند او را و متصل شدند به ملت و سربازها فرار کردند از پادگانها و متصل شدند به ملت. شما هم فرار کنيد و قواى خودتان را صرف اين کنيد که اين جرثومه فساد را از بين ببريد. خدا به شما تأييد مى کند، اگر قيام کنيد و اين شخص را از بين ببريد و يکى را خودتان به جاى او بگذاريد. ما هم کمک شما هستيم در اينکه از خود شما، از ملت شما يک نفر اداره کند حکومت عراق را. اين آدمى [را] که بر خلاف اسلام، و بر خلاف مصالح اسلام مشغول مفسده شده است، اين فاسد را از بين ببريد، با ملت همراه بشويد.
ملت عراق هرگز با صدام حسين موافق نيست. يک روز هم موافقت ندارد. ملت عراق با اسلام موافق است. کسى که با اسلام موافق است، کسى که کتاب او «قرآن» است، کسى که کعبه قبله اوست، نمى‌شود با يک آدم کافرى که در پناه کفّار دارد زندگى مى کند و در پناه کارتر و امثال کارتر دارد به حيات خودش ادامه مى دهد، نمى شود با اين همراهى بکنيد. من به آنها سفارش مى‌کنم- به ارتش عراق- که اگر مى توانند قيام کنند بر ضد اين آدم و اين آدم را از بين ببرند و خودشان جانشين او بشوند و ما هم تأييدتان مى‌کنيم و اگر اين برايشان ميسور نيست، فرار کنند و جنگ با اسلام نکنند.
با ملت عراق هم عرض مى‌کنم که با همه قوا، قيام کنيد بر ضد اين آدمى که الآن قيام بر ضد اسلام کرده است. قيام اين نسبت به ايران، قيام کافر بر مسلم است و قيام لشکر کفر بر لشکر اسلام است. بايد با همه قوا با اين شخص مقابله کنيد و مقاتله کنيد. من چنانچه- خداى نخواسته- دامنه پيدا کرد اين کارهاى صدام حسين و اربابهاى صدام حسين، تکليف ملت ايران را تعيين خواهم کرد و اميدوارم به آنجا نرسد و اگر برسد، ديگر بغدادى باقى نخواهد ماند. (صحيفه امام، ج 13، ص: 221-226)
در قسمت سوم مستند همت ماندگار به موضع چگونگي آغاز جنگ تحميلي پرداخته شده است. فيلم اين بخش از مستند در ادامه قابل مشاهده است:

انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۰۰۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران! / گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک / ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید! / دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره / روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 

 

درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران!

حافظ اسد پدر بشار اسد که هم روابط خوبی با حکوت پهلوی و هم روابط صمیمی با جمهوری اسلامی ایران داشت، با وجود استقرار حزب بعث در سوریه، یکی از معدود کشورهای عربی بود که در دوران جنگ تحمیلی عراق به ایران، از ایران حمایت کرد. در همین زمینه، نزار الخزرجی رئیس ستاد مشترک ارتش بعث عراق به تشریح ابعاد حمایت اسد از ایران پرداخته که در نقطه‌ای به درگیری اسد با صدام حسین می‌انجامد. خزرجی در بخشی از خاطراتش می‌گوید: «حافظ اسد همه جوره و با دل و جان از ایران علیه صدام حمایت می‌کرد و حتی در میانه جنگ خط لوله انتقال نفت ما به سمت مدیترانه را قطع کرد... .» او همچنین درباره موشک‌هایی که قذافی در جنگ به ایران دارد و انگیزه قذافی توضیح داد. صحبت‌های کامل رئیس ستاد مشترک ارتش بعث عراق را با ترجمه فارسی می‌بینید و می‌شنوید. 

 

 

گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک

گنجینه‌های گوهر فیلم مستندی است به کارگردانی ابراهیم گلستان که در سال ۱۳۴۵ به سفارش دولت ساخت. در بخش‌هایی از این فیلم این ثروت با وضعیت فقر عظیم حاکم بر ایران در دوره پهلوی مقایسه شد. به همین دلیل فیلم به آرشیو سپرده و بعدها منتشر شد. این مستند کوتاه را در تابناک می‌بینید. 

 

 

ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید!

بشر همیشه به دنبال منابع انرژی جایگزین بوده، آن هم از بیم اتمام منابع انرژی تجدیدناپذیر مانند سوخت‌های فسیلی. یکی از این منابع انرژی نوپا، انرژی هسته‌ای بوده که نوع شکافت هسته‌ای آن متداول است، ولی انرژی هسته‌ای بزرگتری در هستی وجود دارد که به آن همجوشی گویند و در ستاره منظومه شمسی ما، خورشید همیشه در حال وقوع است. دانشمندان توانسته‌اند امکان ایجاد همجوشی را با رآکتورهای جدید فراهم سازند ولی این رآکتورها توان تامین برق را آنطور که انتظار می‌رفت فراهم نمی‌کردند. چین به تازگی یک رآکتور هسته‌ای همجوشی ساخته است که شش برابر خورشید منظومه شمسی، داغ می‌شود. در این ویدیو گزارشی درباره این رآکتور و فواید آن در آینده با زیرنویس فارسی را ببینید. 

 

 

دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره

گاهی دیدن حجم سنگین کاری که در یک روز باید انجام شود، کافی است که ما را از انجام آن نا امید کند. این نا امیدی باعث می‌شود که همان میزان کاری که می‌توانیم انجام دهیم نیز رها کنیم. برای مواجهه به چنین موقعیت‌هایی بهتر است با کاهش استانداردهای خود و صرف نظر از انجام بخشی از آن کارها خود را تشویق کنیم که حداکثر کاری که در توان ماست انجام دهیم. در این ویدیو با دو شگرد کوتاه که باعث می‌شود بتوانید از حداکثر توان خود در موقعیت‌های سخت بهره ببرید آشنا شوید. 

 

 

روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری

«اسپم / Spam» یا هرزنامه، به معنای پیام یا نامه الکترونیکی است که بدون درخواست گیرنده و برای افراد بیشمار فرستاده می‌شود. خود ایمیل های ناخواسته مشکلی جدی ایجاد نمی‌کنند که نهایت مجبورید آنها را پاک کنید، مشکل وقتی جدی می‌شود که در میان این ایمیل های ناخواسته، ایمیل هایی برای کلاهبرداری فرستاده می‌شوند که می‌خواهند به طریقی اطلاعات شخصی یا مالی افراد را سرقت کنند. در این ویدیو، نحوه تشخیص این ایمیل ها توضیح داده می‌شود. 

دیگر خبرها

  • پس لرزه ادعای صادق زیباکلام درباره جنگ ایران و عراق
  • تلاش برای تحقق وحدت و تقریب جزء اولویت های ماست
  • سران کشورهای بزرگ به تل‌آویو رفتند تا علیه اسلام اعلام جنگ کنند
  • حمله ایران به اسرائیل، ضربه همه اسلام به همه کفر بود
  • ساخت پیشرفته‌ترین سلاح‌ و سامانه‌های کشف و شناسایی در پدافند
  • حرکت بر لبه فناوری، راهبرد ارتش برای مقابله با تهدیدات مدرن است
  • گسترش حلقه آتش؛ واکاوی راهبرد جدید مقاومت علیه رژیم صهیونیستی
  • عملیات جدید مقاومت اسلامی عراق علیه رژیم صهیونیستی
  • درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران! / گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک / ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید! / دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره / روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری
  • «اُمّ علاء»؛ مادر شهیدی که هفت عزیزش را تقدیم اسلام کرد